Page 1 of 1

Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Sun Jun 11, 2017 5:16 pm
by 88a5tq
I have been seeing this very randomly and rarely in my logs during WOT pulls. The trigger indicator boxes go red above 5500 rpm and stay read until rpms drop more off throttle or I shift and pull again. It's sort of rare and very intermittently.

I have new bellhousing sensors but they are eBay ones on the cheaper end. As far as I know the machinist DID NOT balance the new rods lol. He says "oh it's so minute it doesn't matter and also carbon buildup throws it off eventually anyway" and this is the guy who's crew destroyed my oil check valve and left me no pressure reading after the engine refresh!

Anyone think it's the poopy sensors?
Thanks for reading :)

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Sun Jun 11, 2017 5:48 pm
by 88a5tq
Don't worry I've already made adjustments to my fueling. This is the hottest the cars been out in so far. Doing some ironing :D

Image

It's the primary trigger.

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Mon Jun 12, 2017 1:19 am
by ChrisAudi80
If it's any consolation, I have the same thing in my AEB when flooring it.

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 8:08 am
by 88a5tq
Thanks Chris. We can both hold out for advice now lol. It has mostly stopped unless I'm not logging when it happens. I'm not sure the cause yet..

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Wed Jul 26, 2017 11:57 pm
by audifreakjim
Ign noise can cause this. Make sure your shielding on the trigger wires is good and away from the plug wires. Also run resistor plugs if you are not. Most factory are but the NGK 8 and 9 heat range plugs are not.

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Thu Jul 27, 2017 6:17 am
by 88a5tq
Oh dang good point! I'll see what my plugs are thanks Jim :)

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 6:08 am
by ChrisAudi80
88a5tq wrote:Thanks Chris. We can both hold out for advice now lol. It has mostly stopped unless I'm not logging when it happens. I'm not sure the cause yet..

I found some causes of my trigger errors. My DIY PnP adapter.
The VR signal wire and cylinder 1 ignition trigger had a bad solder. Fixed.

However, still have a secondary trigger error at times when dropping below 600rpm or so.

Re: Random trigger errors at full tilt

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 7:26 am
by 88a5tq
Well dang. I'll have to see if I have any similar issues... However, I have an inspection coming up too lol